Isolatiepremie 2022 in België: Compleet overzicht

In dit artikel lees je alles over de isolatiepremie voor 2022 in België. Wat is de isolatiepremie precies? Hoeveel kun je besparen met de isolatiepremie? Welke voorwaarden moet je vervullen om in aanmerking te komen voor de isolatiepremie? Je leest het allemaal hier!



Wat is de isolatiepremie?

De isolatiepremie is een vergoeding die u kunt aanvragen bij de overheid voor het isoleren van uw woning. De vergoeding is afhankelijk van het type isolatie dat u aanbrengt en de hoeveelheid isolatie die u nodig hebt.

Hoeveel geld kan je met de isolatiepremie besparen?

De isolatiepremie is een vergoeding die je krijgt van de overheid wanneer je je huis isoleert. Dit kan je besparen op je energiekosten. Hoeveel geld je bespaart, hangt af van verschillende factoren. In dit blog lees je hoeveel geld je ongeveer kan besparen met de isolatiepremie.

Voorwaarden voor de isolatiepremie in België

De isolatiepremie is een belangrijke subsidie voor mensen die willen investeren in energiebesparende maatregelen. Er zijn echter wel enkele voorwaarden waaraan je moet voldoen om in aanmerking te komen voor deze premie. In dit blog lees je alles over de voorwaarden voor de isolatiepremie in België.



Soorten isolatiematerialen die in aanmerking komen voor de isolatiepremie

Als je aan isolatie denkt, denk je waarschijnlijk aan vloerisolatie, spouwmuurisolatie of dakisolatie. Maar er zijn nog veel meer soorten isolatiematerialen die in aanmerking komen voor de isolatiepremie. Denk bijvoorbeeld aar folie, glaswol, PUR-schuim en minerale wol. Het is belangrijk om te weten welk materiaal het meest geschikt is voor jouw woning. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende soorten isolatiematerialen met hun voor- en nadelen.

Folie:

Folie wordt vaak gebruikt voor vloerisolatie of spouwmuurisolatie. Folie heeft een hoge isolatiewaarde en is relatief goedkoop. Het nadeel van folie is dat het snel scheurt.

Glaswol:

Glaswol wordt vaak gebruikt voor vloerisolatie en dakisolatie. Glaswol is niet giftig, is goedkoop en heeft een hoge isolatiewaarde. Het nadeel van glaswol is dat het kan irriteren aan de luchtwegen.

PUR-schuim:

PUR-schuim wordt vaak gebruikt voor spouwmuurisolatie en dakisolatie. PUR-schuim kan in verschillende diktes geleverd worden en heeft een hoge isolatiewaarde. Het nadeel van PUR-schuim is dat het relatief duur is.

Dak- of zoldervloerisolatie premlie

Wanneer je een huis koopt of gaat bouwen, is het belangrijk om na te denken over de isolatie. Een goede isolatie kan je namelijk veel geld besparen op je energiekosten. Er zijn twee manieren om je huis te isoleren: dakisolatie en vloerisolatie. In dit blog leggen we je uit wat Dak- of zoldervloerisolatie is en waarom het belangrijk is.

Dak- of zoldervloerisolatie is het proces waarbij je de ruimte onder je dak of zolder isoleert. Dit doe je door middel van een speciale isolatiemateriaal, meestal glaswol of polystyreen. Isolatiematerialen houden de warmte binnen in je huis, waardoor je minder stookkosten hebt.

Daarnaast is het ook beter voor het milieu, omdat je minder energie verbruikt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de overheid een premiedienst voor Dak- of zoldervloerisolatie aanbiedt.

Wanneer je een nieuw huis koopt of gaat bouwen, ontvang je van de overheid tot wel €600,- aan isolatiepremies. Dit is een forse korting op de totale kosten van de isolatie.

De premies worden uitgedeeld door verschillende instanties, zoals de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). Als je meer wilt weten over deze premies, kan je terecht op de website van de RVO. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om in aanmerking te komen voor een premie.

Buitenmuurisolatie premie

Als je je huis gaat isoleren, kun je in aanmerking komen voor een premie. Hoe hoog die premie is, hangt af van het soort isolatie dat je aanbrengt. Buitenmuurisolatie is een van de beste manieren om je huis te isoleren. Er zijn verschillende soorten buitenmuurisolatie, dus er is voor iedereen wel wat wils.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor isolatiemateriaal dat je zelf aanbrengt, of voor een complete isolatiewand. Wat je ook kiest, als je buitenmuurisolatie aanbrengt, kun je in aanmerking komen voor een premie van de overheid. De hoogte van deze premie hangt af van het soort isolatie dat je aanbrengt en hoeveel m2 er geïsoleerd wordt.

Buitenmuurisolatie besparen

Door je huis te isoleren kun je flink besparen op de energiekosten. Buitenmuurisolatie is een van de beste manieren om je huis te isoleren omdat het ervoor zorgt dat warme lucht niet meer ontsnapt en koude lucht niet naar binnen kan komen. Hierdoor blijft de temperatuur in je huis beter in balans, waardoor er minder energie verbruikt wordt om het huis op temperatuur te krijgen of te houden.

Buitenmuurisolatie aanbrengen

Het is niet heel moeilijk om jouw buitenmuren zelf te isoleren, maar voor sommige soorten isolatiemateriaal dien je wel over specifieke vakmanschap te beschikken. Het kan dus verstandig zijn om een isolatiespecialist in te schakelen. Zo weet je zeker dat het werk goed wordt gedaan en dat er geen problemen ontstaan.

Buitenmuurisolatie prijzen

De prijs van buitenmuurisolatie hangt af van je woning, het soort buitenmuurisolatie dat je gaat aanbrengen, de hoeveelheid m2 die je gaat isoleren en natuurlijk of je dit zelf doet of dat je een professional inschakelt. Heb je nog vragen over buitenmuurisolatie of wil je graag weten wat jouw mogelijkheden zijn? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!

Spouwmuurisolatie premie

In deze blogsectie lees je alles over spouwmuurisolatie en de subsidie die je hiervoor kunt krijgen. Spouwmuurisolatie is een goede manier om je woning beter te isoleren. Dit kan leiden tot lagere energiekosten en een aangenamer binnenklimaat. De overheid geeft sinds 2013 een premie voor het isoleren van je spouwmuur. Hieronder lees je alles over hoe je spouwmuurisolatie aanvraagt en welke voorwaarden hieraan verbonden zijn.

Vloerisolatie premie

Vloerisolatie is een belangrijke manier om je woning energiezuiniger te maken. Je kunt hiervoor verschillende soorten isolatiematerialen gebruiken, afhankelijk van je situatie en budget. Als je vloerisolatie aanbrengt, kun je in aanmerking komen voor een premie van de overheid. Dit kan het project aanzienlijk goedkoper maken.

Voor veel mensen is het niet duidelijk hoe ze vloerisolatie moeten aanbrengen of welke materialen hiervoor geschikt zijn. Op deze blog section vind je verschillende artikelen over het onderwerp, zodat je alle informatie bij elkaar hebt voordat je aan de slag gaat. Er staan ook praktische tips over hoe je isolatiematerialen kunt verwerken in je bestaande vloer, zodat je het maximale uit je project haalt.

Na het lezen van deze informatie kun je een betere inschatting maken van welke methode voor vloerisolatie in jouw situatie het meest geschikt is. Je kunt dan bij ons een offerte aanvragen of contact met ons opnemen om je vraag te bespreken.

Hoe vraag je de isolatiepremie aan?

Als je in aanmerking wilt komen voor de isolatiepremie, moet je een aanvraagformulier invullen en naar het Ministerie van Economische Zaken sturen. Het formulier is te downloaden op de website van het Ministerie.